Çerez Politikası

FADAWORKS KOZMETİK YATIRIM TİCARET A.Ş ÇEREZ AYDINLATMA METNİ
(fadaworks.com)

  1. VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ

Bu Çerez Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“Kanun”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Fadaworks Kozmetik Yatırım Ticaret A.Ş (“Fadaworks”) tarafından hazırlanmıştır.

Bu Çerez Aydınlatma Metni’nin amacı, fadaworks.com adlı internet sitemizde kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir.

Fadaworks, Kanun kapsamında “Veri Sorumlusu’’ sıfatıyla kişisel verilerinizi işlemektedir. Fadaworks’e aşağıda yazılı iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Adres:Acıbadem Mahallesi, Acıbadem Caddesi, İş Bankası İbrahimağa Blokları Sitesi, A 3 Blok, No:75, İç Kapı No:2 Kadıköy/İstanbul    E-Posta: info@fadaworks.com
Telefon: +90 216 327 11 01 (pbx)   KEP: fadaworks@hs01.kep.tr
  1. ÇEREZ (“COOKİE”) NEDİR?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesi operatörleri tarafından bilgisayarınıza (ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza) kaydedilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır. Bu internet sitesindeki çerezler az miktardaki bilgileri depolayarak, sunucular aracılığıyla bilgisayarınıza ya da diğer aygıtlara yüklenir. Bu internet sitesini her ziyaret ettiğinizde, internet tarayıcınız çerezleri bu internet sitesine gönderir; böylece internet sitesi sizi tanır ve kullanıcı tercihleri gibi bilgilerinizi hatırlar. Çerezler, web sitesi sahiplerine aynı ziyaretçinin siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir. Ancak çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

  1. KULLANIM AMAÇLARINA GÖRE ÇEREZLER

İnternet sitemizde, aşağıda amaçları sayılı çerezleri kullanmakta ve Kanun’da belirtilen açık rıza şartına tabi olmaksızın bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

  • Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies), İnternet Sitemizdeki işlevselliği artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir. Bu tür çerezler tercihlerinizi hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla cihazınızda depolanır. Kalıcı Çerezlerin bazı türleri; internet sitesini kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir. Kalıcı Çerezler, kullanıcıların internet sitelerindeki hesaplarına giriş yaparken her seferinde giriş bilgilerini tekrar girmemelerini sağlamak üzere de kullanılabilirler.
  • Oturum Çerezleri (Session Cookies), ziyaretçilerimizin İnternet Sitesini ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. Örneğin, birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanız sağlanmaktadır.
  • Zorunlu Çerezler (Compulsory Cookies), bu çerezlerin kullanımı sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunludur. Söz konusu çerezler kullanıcının talep etmiş olduğu bu bilgi toplumu hizmetinin (log-in olma, form doldurma, gizlilik tercihlerinin hatırlanması gibi) yerine getirilmesi için zorunlu olarak kullanılır. Bu tür çerezlerin kullanılmasına izin vermezseniz https://www.fadaworks.com/ ve bu siteden yönlendirilen diğer siteleri çeşitli alanlarını kullanamayabilirsiniz. Kalıcı çerezler tarayıcı veya uygulamayı kapattıktan sonra bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak için kullanılır.
  • İşlevsel Çerezler (Functional Cookies), kullanıcıların tercihlerini, farklı İnternet Sitesinin farklı sayfalarını ziyarette de hatırlamak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin, seçmiş olduğunu dil tercihinizin hatırlanması.
  • Performans-Analitik Çerezler (Performance-Analytical Cookies), bu tür çerezler ile İnternet Sitesindeki tekil ziyaretçi sayıları, İnternet Sitesinde görüntülenen sayfaların tespiti, İnternet Sitesi ziyaret saatleri, İnternet Sitesi sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçların üretimini sağlayan çerezlerdir.

 

  1. ÇEREZİN SAHİBİ VEYA ÇEREZ YERLEŞTİREN TARAFA GÖRE ÇEREZLER
  • Birinci Taraf (first party) Çerezleri, doğrudan ziyaret ettiğiniz web sitesi tarafından oluşturulur ve saklanır.
  • Üçüncü Taraf (third party) Çerezleri, diğer siteler tarafından oluşturulur. Bu siteler, ziyaret ettiğiniz web sayfasında gördüğünüz reklam veya resim gibi içeriğin bir kısmına sahiptir.

 

  1. İNTERNET SİTESİNDE NE TÜR ÇEREZLER KULLANILIR?
Çerez Hizmeti Sağlayan Çerez Adı Çerezin Amacı Çerezin Tipi Saklama Süresi

Google

(Üçüncü Taraf Çerezleri)

_ga Analytics cihaz bilgisi –  Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamaların kullanılması amacıyla kullanılmaktadır. Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies) 1 yıl

Site İstatistik Aracı
Awstats

(Üçüncü Taraf Çerezleri)

_aw Oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılmaktadır. Oturum Çerezleri (Session Cookies) 1 yıl

Google

(Üçüncü Taraf Çerezleri)

_gtag.js İnternet sitesinin çalışması amacıyla kullanılmaktadır. Zorunlu Çerezler (Compulsory Cookies) 1 yıl

Google

(Üçüncü Taraf Çerezleri)

_gtag.js Zorunlu çerezler dışında kalan işlevselliği sağlama amacıyla kullanılmaktadır.

İşlevsel Çerezler

(Functional Cookies)

1 yıl

Google

(Üçüncü Taraf Çerezleri)

_gtag.js Kullanıcıların internet sitesindeki davranışlarını analiz etmek, internet sitesinde gezinme durumunu izlemek amacıyla kullanılmaktadır. Analitik Çerezler (Analytical Cookies) 1 yıl

 

  1. ÇEREZLER NASIL KULLANILMAKTADIR?

Fadaworks çerezleri;

Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım:

  • Web sitesine/mobil uygulamaya/mobil sitesine daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan çerezleri içerir.
  • Fadaworks tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarına nereden ve hangi cihazlardan bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini nasıl kullandığınızın tespiti de dahil olmak üzere; web sitesini/mobil uygulamayı/mobil siteyi nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.
  • Sitenin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Site üyelerinin, üyelik bilgileriyle giriş yapabilmesi.
  • Siteyi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Siteyi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması veya site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya faaliyetlerine bağlantı sağlamak.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla ilgili reklam gösterilmesi.
  1. ÜÇÜNCÜ TARAF ÇEREZLERİNİ REKLAM VE YENİDEN HEDEFLEME İÇİN NASIL KULLANILMAKTADIR?

Fadaworks, ayrıca Google, Inc. (“Google”) tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri ziyaretçilerin web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

  1. ÇEREZ YÖNETİMİ

Bu internet sitesine erişim sağlayarak bilgisayarınıza ya da diğer aygıtlara 2. başlık altında yer verdiğimiz tabloda bulunan çerezlerin yerleştirilebileceğini kabul etmiş bulunmaktasınız. Ancak, çerezleri çeşitli şekillerde kontrol edebilir ve düzenleyebilirsiniz. Çerezleri kaldırmanız ya da engellemeniz halinde, bunun internet sitesi kullanımınızı etkileyebileceğini ve internet sitesindeki bazı kısımlara erişimde sıkıntı yaşayabileceğinizi hatırlatırız.

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

  • Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.
  • İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin.
  • Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.
  • Diğer browserlar için de (opera, microsoft edge gibi), ilgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.
  • Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.
  • Yukarıdaki seçeneklerin yanısıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz, veya “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz ( https://www.eff.org/tr/privacybadger )
  • Mobil uygulamalarda çerez veya SDK yönetimi için cihazınızın Gizlilik veya Ayarlar Bölümünde yer alan yönlendirmeleri takip edebilir veya Lumen Privacy Monitor’ü ( https://haystack.mobi ) telefonunuza indirerek kullanabilirsiniz.

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir. Mobil uygulamada söz konusu durum değişkenlik gösterebilmektedir.

  1. KANUNDAN DOĞAN HAKLARINIZ

6698 sayılı Kanun’un ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi uyarınca, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ”e göre şirketimize başvurarak kişisel verileriniz hakkında aşağıdaki konulara ilişkin taleplerde bulunabilirsiniz:

    1. a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
    1. b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    1. ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
    1. d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,e) 7. maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
    1. f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    1. g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    1. ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda belirtilen yöntemlerle şirketimize iletmeniz durumunda niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracağız. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet doğurması halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca (“Kurul’’) belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. Bu kapsamda Kanun’un 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak ve Kurulu’un belirleyeceği diğer yöntemlerle şirketimize iletebilirsiniz. Bu çerçevede şirketimize 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için, fadaworks.com adresinde bir örneği bulunan Veri Sorumlusu Başvuru Formu’nu doldurup imzaladıktan sonra bu başvuru formunu ya da haklarınızı kullanmak için düzenlediğiniz orijinal imzalı dilekçenizi;

  • Acıbadem Mahallesi, Acıbadem Caddesi, İş Bankası İbrahimağa Blokları Sitesi, A 3 Blok, No:75, İç Kapı No:2 Kadıköy/İSTANBUL adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile yazılı olarak iletilebilir,
  • E-posta adresinizin şirketimiz bünyesinde kayıtlı olması halinde info@fadaworks.com adresine e-posta veya fadaworks@hs01.kep.tr adresine KEP gönderebilir,
  • Noter vasıtasıyla veya iadeli taahhütlü posta yoluyla yukarıdaki adresimize gönderebilirsiniz.